Igaz történetek: Hogyan változtatta meg a pilates az életemet?

Sandra Williams igaz története

A pilates egyszerűen visszaadta az életem!

Öt évvel ezelőtt történt, éppen nyaraltunk, amikor az éjszaka közepén arra ébredtem, hogy nem tudok megmozdulni anélkül, hogy gyötrelmes fájdalmat ne éreznék a hátamban. A mosdóba is csak úgy tudtam kimenni, hogy a földön csúsztam.

Ezután számtalan orvosnál és specialistánál jártam, majd végül megállapították, hogy porckorongsérvem van. Tulajdonképpen egy porc elkopott és majdnem arrébb is vándorolt, plusz csontot képezve a gerincemen.

Sajnos egy ízületi gyulladás miatt gyógyszeres kezelést kaptam, ami kizáró oka volt a műtéti eljárásnak, így más megoldást kellett találnom, hogy megszűntessem a fájdalmat.

Próbáltam gyógyszeres kezelést, akupunktúrát, masszázst, kiropraktikát. Valamennyit segítettek, de korántsem tudtam azt az életet élni, amit akartam. Így egyre kétségbeesettebb lettem.

Ezután kezdtem el talaj és gépes pilates órákra járni. Lépésről lépésre kezdtem el javulni, majd 3 évvel később már egyáltalán nem volt hátfájdalmam. Őszintén hiszem, hogy a pilates alapelvek erősítettek meg, kiegyensúlyozottabbá vált az izomzatom, amely jobban tartja a hátamat és a testem többi részét.

Nem tudom pontosan, mi ment végben a testemben, de az biztos, hogy megszűntek a fájdalmaim. Én biztosan nem hagyom abba a pilates órákat! Mindenkinek, akinek hátfájdalmai vannak melegen ajánlom, hogy egyeztessen orvosával a pilates rehabilitációról, majd kezdjen el pilateszezni. Velem csodát tett, Önnek is sokat segíthet!

Forrás: Balanced Body

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.