Jóga és pilates? Nem más, mint a jógalates óratípus

A jógaltes órán a jóga és a pilates ötvözéséről van szó, amely egy teljesen speciális, új mozgásformát eredményezett. Beépíti a mozdulatokba a hagyományos jóga elemeket, megtartja a pozíció kitartására vonatkozó szabályokat, ugyanakkor pilates légzéstechnika van a végrehajtásokhoz kapcsolva, valamint megmaradt a pilatesben oly fontos ún. központosítás is.

A gyakorlatok  egymásból következnek ún. flow technikával vannak egymásba fűzve. A résztvevő annyit érez ebből, hogy kellemesen egyik gyakorlat szinte „beleolvad” a másikba.

Az óraforma célja:

  • a test összes izmának alapos átmozgatása,
  • a gerinc minden mozgásterjedelemben való kimozgatása,
  • a megfeszült hát- nyak és ágyéki szakaszi hátizmok nyújtása,
  • általános mozgékonyság fokozása

Statikus terhelésnek köszönhetően olyan izom erősítés érhető el, mely az ízületeket egyáltalán nem terheli, de az izmokat „hosszanti irányba” edzi. Vagyis az izomzat rostszámát növeli, nem pedig a meglévő izomrostokat keresztmetszetükben. Ez igen nagy áttörést jelent, hiszen sokak célja a hosszú karcsú izomzat kialakítása, amikre igen csak építhetjük testünk tartó bázisát.

A rostszám növelése az igazi „ANTI- AGING”! Bizonyított, hogy az anyagcsere gyorsítása vagy megtartása a meglévő izomzat arányához van kötve. A kor előre haladtával azonban az izomzat leépül, az anyagcsere lassul, és fokozódik a zsírfelhalmozás.

Ezt csak és kizárólag úgy tudjuk elkerülni, hogy olyan életmódot folytatunk, mely bizonyítottan céljainknak megfelelően terhel. Megmozgatja a szívet a keringést, izomzatot feszesen tartja, emeli az anyagcserét, mélyizom erősítő hatása révén fix tartást biztosít a gerincnek és a nagyobb ízületeknek.

A jógalates óraforma az, ami igazi kikapcsolódás nyújt a stresszes hétköznapokból. Koncentrálnunk kell meg kell tanulnunk a saját testünkre figyelni a  határainkon mozogni. Pár alkalom után már érezzük, hogy saját határaink egyre szélesednek, ügyesebbek vagyunk, önbizalmunk egyre nagyobb!

Mi lehetne jobb évindító módszer?

SPORTOS 2012-es évet kívánunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.