+36 20 965 88 40

pilates edzőképzés

A Cross Body Method egy olyan új pilates alapú edzésmódszer, amelynek a hagyományos sportági elvekre épít (torna, gimnasztika, pilates, jóga, cardio edzések), és a legújabb amerikai mozgás irányzatok ötvözetével színesíti az edzésmódszert (Ballecore, YogaPilates, CardioLates, CardioBarre, Pilates eszközös köredzések). A mozgásformák összességéből jött létre a Cross Body edzésmódszer, amelynek célja a teljes test megmozgatása, folyamatos zsírégető pulzusszám megtartásával.

Cross Body Pilates Method képzéseink

Pilates központunkban pilates edzői alapképzés, továbbképzés mellett Cross Body Mesterkurzust is tartunk.

Leendő pilates edzők számára hoztuk létre a talaj pilates edzői képzést, amelyhez nem szükséges semmilyen előképzettség sem, hiszen az alapoktól indul az oktatás.

A már képzett oktatók számára pilates továbbképzéseket biztosítunk, amellyel szélesíthetik ismereteiket, új elemeket építhetnek be óráikba, ezáltal mindig meg tudnak újulni az órákon.

Cross Body Method mesterkurzusunkon a pilates alapismeretektől kezdődően, az eszközös óratípusokon át, a legújabb irányzatokig minden területet megismerhetnek a hallgatóink, így mindig képesek lesznek újat mutatni a vendégeknek az óráikon.

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy oktatóink felkészültek legyenek, ezért az anatómiai alapismeretek nagyon fontosak. Ezek hiányában nem tudná a hallgató, hogy melyik izomzatot hogyan lehet megmozgatni, mi mire hat és mit nem szabad tenni.

Csak az alapismeretek után lépünk tovább és ismerjük meg a gyakorlatokat.

A klasszikus program mellett, hazánkban még kevéssé ismert, új nemzetközi irányzatokat is megismerik a hallgatóink, éppen ezért képzésünk több, mint egy pilates edzői oktatás.

 A Cross Body edzésmódszer hatására :

  • javul a szív-keringés , tüdő állapota, javul a belső szervek vérellátása
  •  fokozódik az anyagcsere, ami biztosítja a hosszú távú ideális testsúly és testösszetétel megtartását
  •  hosszú, karcsú izomzat alakítható ki, komoly esztétika formálást idéz elő
  •  fokozódik a bőr anyagcseréje, ami javítja a bőr állapotát,
  • csökkenti a cellulit mértékét.
  • preventív izom terhelés miatt egyáltalán nem terheli az ízületeket, így sérülések utáni rehabilitációra is kiválóan alkalmas.

 Kiknek szól az edzőképzés?

Képzésünkre azokat az igényes oktatókat keressük, akik többet szeretnének, mint egy pilates edzői képzés, a “tökéletes szolgáltatás” módszerét keresik, és megfogalmazódott bennük az az igény, hogy nem elég jó szakembernek lenni, de egy szolgáltatást el is kell tudni adni, valamint a különböző megrendelők különböző igényeire kell tudni szabni, ami persze komoly szakmai hozzáértést kíván.

Mi a képzés célja?

Célunk, olyan pilates edző szakemberek képzése akik nemcsak tisztában vannak a módszer lényegével és pontos anatómiai elveivel, illetve tökéletes feladat végrehajtásával, de tisztában vannak a kliensekkel való kapcsolattartással is. Számunka nagyon fontos a minőség, így edzői képzésünkön is a tökéletességre törekszünk. Az egyes gyakorlatoknál csak akkor haladunk tovább, ha azt már mindenki teljesen magáévá tette.

A minőségi szolgáltatás és felkészültség miatt az általunk képzett tanárok képesek lesznek a saját klientúrájuk megszerzésére és megtartására, vagy bővítésére, amely hosszú távú biztos megélhetést biztosít számunkra.

Helyszín és segédanyagok:

Képzésünket elegáns környezetben, jól felszerelt pilates stúdiónkban tartjuk. A hallgatók számára minden eszköz rendelkezésre áll. Emellett saját fejlesztésű, magyar nyelvű tankönyv segíti a tudás elmélyítését.