Anatomy Trains metodika az edzésekben

Hogyan uralja az elme a testet, avagy hogyan eddzük az elménket is

A legújabb edzéselméleti és manuál terápia technikai szemlélet, hogy az izomzatot körülvevő ú.n. fascia réteget (kötőszövetet) ugyanúgy figyelembe kell venni az edzés tervezéskor, mint az izomzatot. A rendszer megkülönböztet 12 db, a testben lévő izomösszefüggéseket (ún. meridiánokat), melynek elve hasonlít ugyan a távol keleti kultúrában már rég megfogalmazott szakszóval, azonban kissé eltér tőle. Lényege, hogy a mozdulatainkat, erőfejlesztést és izomnyújtást a 12 db „izomösszefüggésnek” megfelelően végezzük el. Így optimális terheléssel, megfelelő izomerő és szövet mennyiség fejlesztés érhető el.

Ezen a Tom Myers kutatásain alapuló tézis szerint, a testben összefüggések vannak a szövetek, izmok, fasciák (kötöszövet) között. Ezek együttesen tudnak mozogni, vagy épp egymást akadályozni tudják. Ez pedig végső esetben fájdalmakhoz vezethet.

A terápián, az izomláncokat vizsgáljuk át, az ott tapasztalt diszfunkciót állítjuk helyre (trigger pontok, fascia letapadás, ízületi elcsúszás stb.).

Masszázs, trigger pont terápia, és manuál terápia módszereit ötvözi a kezelés.

Hatására:

  • Kiegyenlítődik a gerincre irányuló terhelés. Megszűnik a hát-, derék-, és csípő fájdalom.
  • Ergonomikus, kiegyensúlyozott test alakul ki, megfelelő izom szövettel, mely kedvezően befolyásolja az anyagcserét is.
  • Ideg- izom stimulációjának köszönhetően, csökkenti a stessz szintet, növeli a kitartást, koncentrációt.
  • Test tudatot alakít ki, mely az élet minden területén kedvező hatással lehet.

Időtartam: 60 perc